Kayıp Balık Dori, Amerika'da gişeyi sallamaya devam ediyor!

7.023 Gösterim
27 Haziran 2016 12:33
Kayıp Balık Dori, Amerika'da gişeyi sallamaya devam ediyor!

2003 yılında gösterime giren ve hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen Kayıp Balık Nemo'nun (Finding Nemo) devam filmi Kayıp Balık Dori (Finding Dory), yurt dışında vizyondaki ikinci haftasında da rekorlarına devam etti. Amerika'da en iyi animasyon açılışını yapan film, Amerika'da tüm zamanların en iyi 8. ikinci hafta sonu gişe rakamına ulaştı. Independence Day (Kurtuluş Günü) filminin vizyona girmesinden tam 20 yıl sonra gösterime giren serinin ikinci filmi Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit (Independence Day: Resurgence) ise ilk haftasında hayal kırıklığı yarattı.


Amerika'da ilk hafta sonunda $135 milyon rakamına ulaşan Kayıp Balık Dori, en iyi animasyon film açılışını yapmıştı. Film, ikinci hafta sonunda elde ettiği $73.2 milyon ile ikinci hafta sonunda $72.6 milyon elde eden Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'nı (Captain America: Civil War) bile sollamayı başardı. Dünya genelinde şimdiden $400 milyon rakamına ulaşan Kayıp Balık Dori, eleştirmenlerden de olumlu notlar aldı.

Kurtuluş Günü'nden tam 20 yıl sonra vizyona giren Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit ise Kayıp Balık Dori fırtınası eserken hayal kırıklığı yaratan filmlerden biri oldu. Amerika'da ilk hafta sonunda sadece $41.6 milyon elde edebilen film, Amerika dışında nispeten daha iyi bir performans göstererek $101 milyon kazandı. Blake Lively'nin başrolünde yer aldığı, bu yazın sürprizlerinden biri olmaya aday Karanlık Sular (The Shallows) $16.7 milyonla vizyona giriş yaparken Matthew McConaughey'li Free State of Jones ilk hafta sonunda elde ettiği $7.7 milyon ile hayal kırıklığı yaratan bir diğer film oldu.

Amerika Box Office (24 - 26 Haziran 2016)

  1. Kayıp Balık Dori (Finding Dory)
  2. Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit (Independence Day: Resurgence)
  3. Merkezi İstihbarat (Central Intelligence)
  4. Karanlık Sular (The Shallows)
  5. Free State of Jones
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.