Kasım ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 12 film

5.620 Gösterim
25 Ekim 2016 16:00
Kasım ayında vizyona girecek, kaçırılmaması gereken 12 film

Yazın sona ermesiyle yeni sinema sezonu ısınma turlarını atmaya Eylül ayında başlamıştı; Ekim ayında da her yıl olduğu gibi seyirci yoğunluğu artmaya başladı. Dolu dolu bir takvime sahip olan Kasım ayında ise sezon kelimenin tam anlamıyla açılmış olacak. Biz de oldukça yoğun program içerisinden öne çıkan yapımları sizler için derledik.


Elle

Vizyon Tarihi: 4 Kasım

Eski günlerindeki kadar üretken olmayan Paul Verhoeven'ın yönetmenliğini yaptığı Elle, sinemaya da uyarlanan Betty Blue romanının yazarı Philippe Djian'ın "Oh..."adlı romanından sinemaya uyarlandı. Filmekimi'nde görücüye çıkan filmin başrolünde ise, performansıyla filmin dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde övgüler alan Isabelle Huppert bulunuyor.

Albüm

Vizyon Tarihi: 4 Kasım

Murat Kılıç ve Şebnem Bozoklu'nun başrollerinde yer aldığı, Mehmet Can Mertoğlu'nun yönettiği Albüm, evlat edindikleri bebeğin biyolojik olarak kendi çocukları olduğu imajını sağlamak için düzmece bir fotoğraf albümü hazırlayan bir çifti odağına alıyor.

Doktor Strange

Vizyon Tarihi: 4 Kasım

Ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch'in başrolünde yer aldığı Doktor Strange, Tibet'te Ancient One ile tanıştıktan sonra mistik güçler konusunda kabiliyet kazanan eski cerrah Stephen Strange'in hikâyesini anlatıyor. Marvel'ın yeni filmi, özellikle görsel olarak tatmin edici bir seyirlik vadediyor.

Arrival

Vizyon Tarihi: 11 Kasım

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Amy Adams, Jeremy Renner ve Forest Whitaker gibi isimleri gördüğümüz Arrival, uzaylılar ile ilk teması konu ediniyor. Gösterildiği festivallerde, Villeneuve'ün yılın en iyi bilim-kurgu filmine imza attığını söyleyenlerin sayısı hiç de az değil.

Benim Adım Feridun

Vizyon Tarihi: 11 Kasım

Çağan Irmak'ın Mahir Ünsal Eriş'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarladığı Benim Adım Feridun, uzun süreli ilişkisi yeni bitmiş olan Ersan'ın tesadüfi olarak gittiği bir düğünde başka birine benzetilmesi sonucu gelişen olayları konu ediniyor. 

Yönetmen koltuğunda J.A Bayona'nın (Kıyamet Günü, Yetimhane) oturduğu Canavarın Çağrısı (A Monster Calls), Patrick Ness'in ödüllü romanından sinemaya uyarlandı. 12 yaşındaki bir çocuğun fantastik dünyasına konuk olduğumuz film, gösterildiği festivallerde eleştirmenlerden olumlu notlar aldı.

Kaptan Fantastik

Vizyon Tarihi: 11 Kasım

Matt Ross'un yazıp yönettiği, başrolünde Viggo Mortensen'in yer aldığı Kaptan Fantastik, altı çocuğunu kendi dünyasında büyütmeye çalışan bir babanın hikâyesini anlatıyor.

J.K. Rowling'in, 2001 yılında yazdığı aynı adlı kitaptan sinemaya uyarladığı, Harry Potter filmlerinden tanıdığımız yönetmen David Yates'in yönetmen koltuğunda oturduğu  Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, bir gezgin büyücü olan Newt Scamander'ın Amerika'daki maceralarını ele alıyor.

İkinci Şans

Vizyon Tarihi: 18 Kasım

Bir dönem televizyona damga vuran Asmalı Konak dizisinin başrol oyuncuları Nurgül Yeşilçay ile Özcan Deniz'in yeniden bir araya geldiği İkinci Şans, tanıştıklarında birbirinden nefret eden iki zıt karakterin, birbirilerinin geçmişini öğrendikçe kendilerine ikinci bir şans aramalarına odaklanıyor.

Mezuniyet (Bacalaureat)

Vizyon Tarihi: 18 Kasım

4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün filmiyle 2007 yılında Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye dâhil olmak üzere üç ödülle birden dönen, Rumen Yeni Dalgası'nın önemli yönetmenlerinden Cristian Mungiu'nun yeni filmi Mezuniyet ile ebeveynliği ve toplumsal yozlaşmayı odağına alıyor.

Oculus'un yönetmenliğini üstlenmiş olan Mike Flanagan'ın yönettiği, 2014 yılının öne çıkan korku filmlerinden biri olan Ouija'nın köken hikâyesini anlatacak olan Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı, Kasım ayının öne çıkan korku filmi.

Lion

Vizyon Tarihi: 25 Kasım

Saroo Brierley ve Larry Buttrose'un kitabından sinemaya uyarlanan Lion, beş yaşında kaybolduktan sonra evlatlık verilen, yıllar sonra ise gerçek ailesini bulmak için arayışa geçen Saroo Vrierley'nin gerçek hikâyesini ele alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.