Her filmiyle çıtayı yükselten Özcan Deniz'in yönetmenlik kariyeri

7.307 Gösterim
18 Kasım 2016 15:30
Her filmiyle çıtayı yükselten Özcan Deniz'in yönetmenlik kariyeri

Müzik kariyerinden sonra oyunculuğa geçiş yapan, bununla yetinmeyip işin mutfağına geçen Özcan Deniz'in, Nurgül Yeşilçay ile yeniden bir araya geldiği beşinci uzun metraj yönetmenlik deneyimi İkinci Şans bugünden itibaren seyircisiyle buluşuyor. Bu vesileyle farklı bir kariyer çizgisi izleyen Özcan Deniz'in yönetmen olarak imza attığı işleri hatırlayalım dedik.


Özcan Deniz, müzisyenlikten oyunculuğa uzanan sanat kariyerine bir süredir yönetmen kimliğiyle devam ediyor diyebiliriz. Deniz, kendi filmlerinde oyuncu olarak yer almaya devam etmenin yanı sıra, yaratı konusunda daha büyük sorumluluklar isteyen yönetmenlik vasıflarını da her yeni filmiyle geliştirmeyi başarıyor. Deniz'in Nurgül Yeşilçay ile yeniden buluştuğu, senaryosunu kaleme alıp yönettiği İkinci Şans'ın vizyona girmesi vesilesiyle Özcan Deniz'in yönetmenlik kariyerinin nasıl geliştiğini görelim dedik.

Ya Sonra (2011)

 

Özcan Deniz'in televizyondan sinemaya uzanan oyunculuk kariyeri sonrası ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi 2011 yapımı Ya Sonra oldu. Özcan Deniz'in başrolü Deniz Çakır ile paylaştığı film, çok bilinen "Aşkla evlenseniz de, yıllar aşkı öldürür" önermesini yaşayan bir çift üzerinden bir aşk hikâyesi anlatıyordu. Özcan Deniz, ilk filmi olmasına rağmen genel anlamda seyirciden olumlu reaksiyonlar almayı başarmıştı.

Evim Sensin (2012)

 

Özcan Deniz'in yönettiği ikinci filmin gelmesi çok uzun sürmedi. Deniz, Ya Sonra'dan bir sene sonra, başrolü bu kez Fahriye Evcen ile paylaştığı Evim Sensin ile izleyicinin karşısına çıktı. Aşktan yana dili yanmış olan Leyla ile ömür boyu bir yalnızlık içerisinde olan İskender'in hikâyesini anlatan film, büyük bir gişe başarısı yakalamış, toplamda 2.703.241 biletli seyirciye ulaşmıştı.

Su ve Ateş (2013)

 

Özcan Deniz'in yönetmen koltuğuna üçüncü kez oturduğu filmde partneri bu sefer Yasemin Allen'dı. Tesadüfler sonucu tanışan Yağmur ve Kemal'in, filmin süresi ilerledikçe dramatik yönleri ağır basan hikâyesi, seyircide karşılığını bulmuş; film bir milyon seyirci barajını geçmişti.

Sevimli Tehlikeli (2015)

 

Dördüncü uzun metraj filmi Sevimli Tehlikeli'de Özcan Deniz birden fazla risk alıyor. İlk olarak oyuncu kadrosunda yer almayarak filmi taşıması için tamamen genç oyunculara güveniyor. İkinci olarak ise ülkemizde fazla denenmeyen, Rapunzel’den Sindirella’ya Beyaz Atlı Prens’ten Robin Hood’a kadar pek çok öyküyü harmanladığı masalsı bir hikâye ile izleyicinin karşısına çıkıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.