Ekim ayında vizyona girecek yerli filmler

5.222 Gösterim
28 Eylül 2016 19:26
Ekim ayında vizyona girecek yerli filmler

18 yerli yapımın vizyona girdiği Eylül ayını sonlandırmak üzereyiz. Ekim ayı vizyon takviminde ise şu an için 14 yerli yapım bulunuyor. Önümüzdeki ay içerisinde sinemalarda yerini alacak yerli yapımları hatırlayalım.


7 Ekim 2016

Başrollerinde Barbaros Dikmen, Ayhan Taş, Ecem Karavus, Sinem Ekşioğlu'nun yer aldığı, yönetmenliğini ise Erdi Dikmen'in üstlendiği Bayram Abi, bir esnaf komedisini ele alıyor.

Birol Güven'in senaryosunu yazdığı, Tamer Karadağlı'nın başrolünde yer aldığı Pamuk Prens, oyuncuların kendilerini canlandırdığı bir hikâyeyi ele alıyor. Arzu Balkan, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan, Hamdi Alkan, Emel Müftüoğlu gibi isimlerin de yer alacağı film, Birol Güven'in yeni projesi Pamuk Prens için ikna etmeye çalıştığı Tamer Karadağlı'nın bu süreçteki hayatına odaklanacak.

Caner Özyurtlu'nun yönetmenliğini üstlendiği, Zafer Algöz, Şebnem Bozoklu, Şahin Irmak, Onur Buldu, Cem Gelinoğlu ve Yağmur Tanrısevsin gibi isimlerin yer aldığı Yok Artık! 2, farklı karakterlerin düştükleri komik durumları ele alıyor.

Murat Kürüz'ün yazıp yönettiği Canım Kardeşim, Mine ve Müge adındaki iki kız kardeşin hikâyelerini anlatan, daha çok küçük sinemaseverlere hitap eden yerli bir animasyon.

14 Ekim 2016

Osman Sonant, Beyti Engin, Mesut Can Tomay, Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma'nın başrollerinde olduğu Yolsuzlar Çetesi, mutluluğun ve yırtmanın peşinden koşan iki dostun varoluş hikâyesini anlatıyor.

Semra Dündar'ın yazıp yönettiği Oğlan Bizim Kız Bizim, iki birbirine zıt karakter olan Barış ile Zeynep'in aşık olma hikâyesini anlatıyor.

Hüdaverdi Yavuz'un yönetmenliğini üstlendiği, Reha Beyoğlu ile Özlem Balcı'nın başrollerinde yer aldığı Reis, Recep Tayyip Erdoğan'ın hikâyesine odaklanıyor.

Yönetmenliğini Ahmet Can Kasap'ın üstlendiği Berzah: Cin Alemi, birtakım varlıkların pençesinde Mete'nin hikâyesini ele alan bir korku filmi.

21 Ekim 2016

Derviş Zaim'in dokuzuncu uzun metraj filmi Rüya, gelenekten ve tarihten devraldığı mirası taşımaya çalışan; bir yandan da süreklilik içinde değişerek hayata devam etmenin peşinde olan mimar Sine'nin hikâyesini ele alıyor.

Serenay Sarıkaya, küçük bir kasabada yaşayan, sürekli kendini tekrarlayan hayatının sırrını çözmeye çalışan Çiçek karakteri ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanırken, başarılı oyuncu Nejat İşler ise Çiçek'in hayatını değiştirecek büyük aşkı, edebiyat öğretmeni Doğan'ı karakterini canlandırıyor.

Soner Acar'ın yönetmenliğini üstlendiği İllet, alışılageldik bir cin hikâyesini ele alıyor.

Cem Tabak'ın yönetmenliğini üstlendiği Seni Seven Ölsün, geçmişe dayanan bir tılsımın etkisini bozarak bir araya gelmeye çalışan iki aşığın hikâyesini anlatıyor.

28 Ekim 2016

Başrollerinde Tuba Büyüküstün, Veronique Wuthrich, Caner Cindoruk gibi isimlerin yer aldığı Dar Elbise, bir defile hazırlığı vesilesiyle eril dünyada var olmaya çalışan kadınların hikâyelerine odaklanmaya çalışıyor.

Yılmaz Erdoğan'ın ailesinin yaşadıklarından esinlenerek çektiği yeni filmi Ekşi Elmalar, çok karakterli hikâyesinin yanı sıra Gökhan Tiryaki imzalı sinematografisiyle de dikkat çekiyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.