DreamWorks filmlerinin yeni dağıtımcısı UIP

2.671 Gösterim
28 Ekim 2016 17:00
DreamWorks filmlerinin yeni dağıtımcısı UIP

Shrek, Kung Fu Panda ve How to Train Your Dragon gibi serilere imza atmış olan DreamWorks, geçen aylarda gerçekleştirilen bir anlaşmayla Universal Filmed Entertainment Group'a dâhil oldu. Böylelikle, 2018 yılından itibaren ülkemizde DreamWorks filmlerinin dağıtımını UIP üstlenecek.


Shrek, Kung Fu Panda ve How to Train Your Dragon gibi önemli serilere imza atmış olan DreamWorks Animation'ın, NBCUniversal tarafından $3.8 milyara satın alındığı yakın zamanda açıklanmıştı. Gerçekleşen bu satışla beraber Dreamworks, NBCUniversal'ın bünyesinde bulunan Universal Filmed Entertainment Group'a dâhil olmuş oldu.

Dreamworks'ün 20th Century Fox ile olan ve 2017 sonunda bitecek olan dağıtım anlaşmasının sona ermesiyle beraber, animasyon stüdyosunun Türkiye'deki dağıtımcısı da değişmiş olacak. Daha önceden Fox filmlerinin Türkiye dağıtımını üstlenen TME tarafından dağıtılan Dreamworks filmlerinin dağıtımı, 2018 ile birlikte ülkemizde UIP tarafından gerçekleştirilecek. Bu durum sonrasında Dreamworks'ün Larrikins animasyonunun 16 Şubat 2018'de, How to Train Your Dragon 3'ün 29 Haziran 2018'te ülkemizde vizyona gireceği açıklandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.