Box Office ABD: Sully, tüm zamanların beşinci en iyi Eylül açılışını yaptı

3.377 Gösterim
12 Eylül 2016 17:00
Box Office ABD: Sully, tüm zamanların beşinci en iyi Eylül açılışını yaptı

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı, Clint Eastwood'un yeni filmi Sully, olumlu eleştiriler aldığı Telluride Film Festivali'ndeki prömiyerinden sonra vizyona hızlı bir giriş yaptı. Biyografik film, Amerika'da tüm zamanların beşinci en iyi Eylül açılışını gerçekleştirdi.


Tom Hanks'in yeniden biyografik bir karaktere hayat verdiği yeni filmi Sully, Telluride'ten aldığı son derece olumlu eleştirilerin de katkısıyla beklentilerin bir nebze üstünde bir açılışla vizyona girdi. Amerika'da ilk hafta sonunda $35.5 milyon elde etmeyi başaran film, bu performans ile tüm zamanların beşinci en iyi Eylül açılışını gerçekleştirmiş oldu. Sully, 2009 yapımı Melekler ve Şeytanlar (Angels & Demons) filminden sonra Tom Hanks'in yer aldığı ve açılışını Box Office ABD'nin zirvesinde yapan ilk canlı çekim yapım oldu. Sully'nin gişedeki bu performansını sürdürmesinin, filmin Oscar adaylıkları şansını iyice arttıracağını da hatırlatalım.

Gösterime yeni giren filmlerden bir olan When the Bough Breaks, Box Office ABD'nin ikinci sırasında yer alan yapım oldu. Morris Chestnut ile Regina Hall'un başrollerinde yer aldığı film, vizyondaki ilk üç gününde $15 milyon hasılat elde etti. Vizyondaki üçüncü hafta sonunu yaşayan bu yazın son sürprizi Nefesini Tut (Don't Breathe), elde ettiği $8.2 milyon listenin üçüncü sırasında yer aldı. Dünya genelinde $700 milyon hasılat baremine dayanan Suicide Squad dördüncü sırada yer alırken, animasyon film The Wild Life listeye beşinci sıradan giriş yaptı.

Amerika Box Office (9 - 11 Eylül 2016)

  1. Sully - $35.5 milyon
  2. When the Bough Breaks - $15 milyon
  3. Nefesini Tut (Don't Breathe) - $8.2 milyon
  4. Suicide Squad - $5.7 milyon
  5. The Wild Life - $3.4 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.