Box Office ABD: Suicide Squad rekorla vizyona girdi

4.014 Gösterim
8 Ağustos 2016 11:50
Box Office ABD: Suicide Squad rekorla vizyona girdi

DC ve Warner Bros.'un en çok merak edilen filmlerinden biri olan Suicide Squad, vizyona girdiği Amerika'da ilk hafta sonunda elde ettiği $135 milyon ile 'ABD'de Ağustos ayı en iyi açılış' rekorunu Guardians of the Galaxy'den almayı başardı.


Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice) filminin, özellikle Amerika'da eleştirmenlerden aldığı düşük notlar sonrası gözler DC ve Warner Bros.'un yeni filmi Suicide Squad'a çevrilmişti. Geçen hafta içerisinde ABD prömiyeri yapılan film, Batman v Superman gibi eleştirmenlerden beklediği reaksiyonu alamadı. Fakat Suicide Squad da, tıpkı Batman v Superman gibi zayıf eleştirilerine rağmen ABD'deki ilk hafta sonunda sağlam bir gişe performansı sunmayı başardı. İlk hafta sonunda elde ettiği $135 milyon ile Ağustos ayı en iyi açılış rekorunu $94 milyonla elinde bulunduran Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) filminden almayı başaran Suicide Squad'ın, ABD'de ilk hafta sonunda $166 milyon elde eden Batman v Superman ile paralel bir gişe performansı sürdürdüğünü düşünürsek, filmin ABD'de $300 milyon baremi civarında bir hasılat elde edebileceği tahmininde bulunabiliriz.

5-7 Ağustos Box Office ABD listesinin ikinci sırasında ise $22.7 milyon ile Jason Bourne yer aldı. ABD'de ilk hafta sonunda yaklaşık $60 milyonla tatmin edici bir gişe rakamı elde eden Jason Bourne, Suicide Squad fırtınasına tutularak hafta sonu gişe rakamında 61.6% gibi bir düşüş yaşasa da ikinci sırada yer almayı başardı. Düşük bütçesine rağmen gişede ufak çapta bir sürpriz yapan Eyvah Annem Dağıttı! (Bad Moms), vizyondaki ikinci hafta sonunda da iyi bir performans göstererek listede kendine üçüncü sıradan yer buldu.

Amerika Box Office (5 - 7 Ağustos 2016)

  1. Suicide Squad - $135.1 milyon
  2. Jason Bourne - $22.7 milyon
  3. Eyvah Annem Dağıttı! (Bad Moms) - $14.2 milyon
  4. Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (Secret Life of Pets) - $11.5 milyon
  5. Star Trek Sonsuzluk (Star Trek Beyond) - $10.2 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.