Box Office ABD: Jason Bourne'un dönüşü zirvede oldu!

4.619 Gösterim
1 Ağustos 2016 12:37
Box Office ABD: Jason Bourne'un dönüşü zirvede oldu!

9 yıl aradan sonra sinema salonlarına geri dönen Jason Bourne, ilk hafta sonunda elde ettiği $60 milyonla Box Office ABD'nin zirvesine yerleşti.


Amerika'da Jason Bourne, Oyun (Nerve) ve Eyvah Annem Dağıttı! (Bad Moms) gibi filmlerin vizyona girdiği 29-31 Temmuz hafta sonu gişe lideri, 9 yıl aradan sonra tekrardan aramıza dönen Bourne'un (Matt Damon) yer aldığı Jason Bourne oldu. Amerika'da ilk hafta sonunda $60 milyon elde etmeyi başaran Jason Bourne, serinin Son Ültimatom (The Bourne Ultimatom) filminden sonra Amerika'da en iyi açılış yapan ikinci filmi oldu. Filmin Amerika'da elde edeceği total gişe rakamı mevzusunda filmin ikinci hafta sonu performansı belirleyici olacak. Fakat şimdiden Jason Bourne'un Amerika'da $160-180 milyon baremine ulaşma olasılığının oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz

Box Office ABD'nin bu hafta sonunda gördüğü en büyük sürprizlerden biri Star Trek Sonsuzluk'un yaşadığı düşüş oldu. 22-24 Temmuz hafta sonunda tatminkâr bir açılış yapan film, ikinci hafta sonunda gişede 60% gibi bir oranda düşüş yaşayarak $24 milyon hasılat elde etti. Bu hafta sonunun pozitif sürprizi ise Bad Moms oldu. İlk hafta sonunda elde ettiği $23.4 milyon ile Box Office ABD listesine üçüncü sıradan giriş yapan $20 milyon bütçeli komedi filmi, eleştirmenlerden de geçer not almayı başardı. İstikrarlı gişe performansını sürdüren Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (Secret Life of Pets) listede dördüncü sırada yer alırken, geçen hafta içerisinde devam filmi çekileceği duyurulan Işıklar Sönünce (Lights Out) ise kendine beşinci sıradan yer buldu.

Amerika Box Office (29 - 31 Temmuz 2016)

  1. Jason Bourne - 60 milyon $
  2. Star Trek Sonsuzluk (Star Trek Beyond) - 24 milyon $
  3. Eyvah Annem Dağıttı! (Bad Moms) - 23,4 milyon $
  4. Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı (Secret Life of Pets) - 18,2 milyon $
  5. Işıklar Sönünce (Lights Out) - 10,8 milyon $
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.