Box Office ABD: Gizli Sayılar, Rogue One'a rakip oldu

3.307 Gösterim
9 Ocak 2017 14:00
Box Office ABD: Gizli Sayılar, Rogue One'a rakip oldu

Yeni yıla girmemizle Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi'ne gişede önemli rakipler de geldi. Geniş dağıtıma giren Gizli Sayılar (Hidden Figures), Box Office ABD'yi Rogue One ile neredeyse eşit hasılatla tamamladı.


Altın Küre Ödüllerinin dağıtılması ile son bulan geçen hafta sonunda, Box Office ABD'ye damga vuran iki film vardı. Hâlihazırda $1 milyar baremine dayanan Rogue One, tahmini rakamlara göre hafta sonunu geniş dağıtıma giren Gizli Sayılar (Hidden Figures)'ın kıl payı ile önünde tamamladı. Rogue One hafta içerisinde elde edeceği hasılatlar ile Kayıp Balık Dori'yi geçip, 2016 içerisinde gösterime girip ABD'de en çok gişe elde eden film olacak.

 

Geçen haftanın diğer başarı hikâyesi Gizli Sayılar ise, iki hafta süren sınırlı dağıtımından sonra iki binin üzerinde sinemada gösterime girerek daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Bu başarılı gişe performansı filme Oscar'larda En İyi Film adaylığı getirebilir.

Şarkını Söyle (Sing), elde ettiği hasılatla hafta sonunu üçüncü sırada kapatırken, Kuzey Amerika'da yeni gösterime giren Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları (Underworld: Blood Wars) listeye dördüncü sıradan giriş yaptı. Altın Küre'den büyük bir zaferle dönen Aşıklar Şehri (La La Land), beşinci hafta sonunda rakiplerine göre daha düşük sinema sayısına rağmen $10 milyon hasılatla beşinci sırada yer almayı başardı.

Box Office ABD (06 - 08 Ocak 2017)

  1. Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi - $21,97 milyon
  2. Gizli Sayılar - $21,8 milyon
  3. Şarkını Söyle - $19,57 milyon
  4. Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları - $13,1 milyon
  5. Aşıklar Şehri - $10 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.