Box Office ABD: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunarlar? $75 milyon açılışla gişenin yeni lideri

3.906 Gösterim
21 Kasım 2016 12:00
Box Office ABD: Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunarlar? $75 milyon açılışla gişenin yeni lideri

J.K. Rowling'in yarattığı sihir dünyasına bizleri yeniden davet eden Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, beklendiği gibi açılış hafta sonunda Box Office ABD'nin zirvesine yerleşti.


Harry Potter hayranlarının merakla beklediği Fantastik Canavar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?, nihayet seyircisiyle buluştu. Dünya genelinde prömiyerini yaptığı ülkelerin box office listelerine birinci sıradan giriş yapan film, tahmin edildiği gibi Box Office ABD listesine de zirveden giriş yaptı. Dört binin üzerinde salonda vizyona girdiği Amerika'da açılışını $75 milyon ile yapan film, dünya genelinde de üç günde yaklaşık olarak $220 milyon elde etmeyi başardı. Hafta sonu Fantastik Canavar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'ı izleyenlerin demografiğine baktığımızda, filmin Harry Potter hayranlarını sinemaya çekmeyi başardığını fakat on sekiz yaşından küçük yeni jenerasyonu salonlara getirme konusunda aynı başarıya ulaşamadığını görüyoruz. Buna rağmen sektörün beklentileri doğrultusunda bir açılış yapmayı başaran film, Amerika'da toplamda $250 milyon hasılatın üzerine çıkmayı kuvvetle muhtemel başaracaktır.

Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geride bırakan Doktor Strange ile Troller, yine çok yakın performanslara imza atarak Box Office ABD'nin sırasıyla iki ve üçüncü sıralarında yer alırken, ilk hafta sonunda beklentilerin üzerinde bir açılış gerçekleştiren Arrival elde ettiği $11,8 milyon ile dördüncü sıradan kendine yer buldu. Ayrıca, bu yılın en merak edilen filmlerinden olan Gece Hayvanları (Nocturnal Animals) ve Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea), sınırlı gösterimlerle Amerika'daki açılışlarını yapmış oldular.

Amerika Box Office (18 - 25 Kasım 2016)

  1. Fantastik Canavar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? - $75 milyon
  2. Doktor Strange - $17,7 milyon
  3. Troller - $17,5 milyon
  4. Geliş (Arrival) - $11,8 milyon
  5. Almost Christmas - $7 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.