Box Office ABD: Doktor Strange yeniden lider, Arrival'dan umut verici açılış!

3.765 Gösterim
14 Kasım 2016 14:44
Box Office ABD: Doktor Strange yeniden lider, Arrival'dan umut verici açılış!

Doktor Strange, ikinci hafta sonunda yine Box Office ABD'nin zirvesinde yer alırken, bu yılın en dikkat çeken bilim-kurgu filmi Arrival ise umut verici bir açılış gerçekleştirdi.


Oldukça etkileyici bir açılış gerçekleştiren Doktor Strange, ikinci hafta sonunda da Box Office ABD'nin zirvesinde yer almayı başardı. İlk hafta sonuna göre sadece 49% bir düşüş yaşayan Doktor Strange, ikinci hafta sonunda elde ettiği yaklaşık $43 milyonla gişe anlamında tüm zamanların en iyi yılını yaşayan Disney'in bu rekoruna katkıda bulunmuş oldu. 2015 yılına ait olan yıllık ABD rekorunu şimdiden geliştiren Disney'in, bu yıl içerisinde vizyona girecek Moana ve Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi gibi iki önemli filmi daha olduğunu belirtelim.

Geçen haftanın ikincisi Troller (Trolls), sadece 25% kayıpla ikinci hafta sonunda önemli bir gişe performansı göstererek $35 milyon elde etti. Film şu ana kadar dünya genelinde $222 milyon hasılata ulaşmış durumda. Amerika'da hafta sonu vizyona giren en dikkat çekici film olan Arrival, Amerika açılışını $24 milyon ile gerçekleştirdi. Filmin, sinema başına ortalama gişe anlamında umut verici bir açılış yapması, kuvvetli olduğu kategorilerde Oscar şansını arttıran bir etmen olacaktır.

 

Box Office ABD listesinin dördüncü sırasında haftanın yeni filmlerinden Almost Christmas yer alırken, Mel Gibson'ın yönetmenliğe dönüş filmi Hacksaw Ridge, iyi bir ikinci hafta sonu geçirerek beşinci sıradan kendine yer buldu. Amerika'da geçen hafta içi gerçekleştirilen ve genel kanının aksine sonuçlanan seçim sonrası sinemaların yoğun bir hafta sonu geçirdiğini söyleyebiliriz. Zira, listenin ilk 12 basamağında yer alan filmlerin toplam gişesi, geçen yılın aynı dönemine göre 56% artış göstermiş.

Amerika Box Office (11 - 13 Kasım 2016)

  1. Doktor Strange - $43 milyon
  2. Troller (Trolls) - $35 milyon
  3. Geliş (Arrival) - $24 milyon
  4. Almost Christmas - $15,5 milyon
  5. Hacksaw Ridge - $10,8 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.