Box Office ABD: Disney'in yeni animasyonu Moana zirvedeki yerini koruyor

4.035 Gösterim
5 Aralık 2016 13:50
Box Office ABD: Disney'in yeni animasyonu Moana zirvedeki yerini koruyor

Disney'in yeni animasyonu Moana, ikinci hafta sonunda yaklaşık $28 milyon hasılat elde ederek Box Office ABD'nin zirvesindeki yerini korudu.


Gişe anlamında tarihinin en iyi yılını geçiren Disney'in, Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi öncesi vizyona giren animasyon filmi Moana, gösterimdeki ikinci hafta sonunda da Box Office ABD'nin zirvesinde yer almayı başardı. Film 12 gün içerisinde dünya genelinde $177 milyon hasılata ulaşmış durumda.

 

Listenin ikinci sırasında ise Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? yer aldı. Vizyondaki üçüncü hafta sonunu geçiren film, Amerika'da $183 milyon hasılata ulaşmış oldu. Film dünya genelinde $607 milyona ulaşarak "2016 yılında en çok gişe elde eden filmler" listesinin onuncu sırasına yükselmiş oldu.

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunda Box Office ABD'nin ilk üçünde yer almayı başaran Geliş (Arrival) $7,3 milyon hasılat elde ederken, Müttefik (Allied) ikinci hafta sonunu ABD'de yaklaşık $7 milyonla dördüncü sırada kapattı. Dünya genelinde $634 milyona ulaşan Doktor Strange listenin beşinci sırasında yer alırken, haftanın en çok salonda vizyona giren yeni filmi Incarnate, beklentilerin bir nebze altında kalarak $2,7 milyon ile açılışını yaptı.

Box Office ABD (02 - 04 Aralık 2016)

  1. Moana - $28 milyon
  2. Fantasik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? - $18,5 milyon
  3. Geliş - $7,3 milyon
  4. Müttefik - $7 milyon
  5. Doktor Strange - $6,5 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.