Akçakoca'da kıyıya vuran Lenin heykeli Barış Bıçakçı ve Tufan Taştan'ın imzasıyla sinemaya uyarlanıyor

16.830 Gösterim
25 Ekim 2016 11:00
Akçakoca'da kıyıya vuran Lenin heykeli Barış Bıçakçı ve Tufan Taştan'ın imzasıyla sinemaya uyarlanıyor

Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla Karadeniz'e atıldığı düşünülen ve Akçakoca'da kıyıya vuran Lenin büstü sinemaya ilham olmaya devam ediyor. Bu gerçek hikâyeyi sinemaya taşıyacak olan Sen Ben Lenin, yönetmen Tufan Taştan ve edebiyatçı Barış Bıçakçı'nın imzasını taşıyor.


Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte Karadeniz'e bırakılan ve 1993 yılında Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sahilde bulunan Lenin büstünün hikâyesi sinemaya uyarlanıyor. Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Sinek Isırıklarının Müellifi ve Seyrek Yağmur gibi eserleri ile tanınan Barış Bıçakçı ve yönettiği kısa filmler ile sinemaya adım atan Tufan Taştan'ın senaryosunu kaleme aldığı Sen Ben Lenin, uzun yıllar boyunca Akçakoca kasaba meydanına dikilmesi istenen fakat bürokratik izinlerin çıkmaması sonucu bir depoda saklanan Lenin'in ağaç oyma büstünün hikâyesini alternatif bir gerçeklik sunarak ele alacak.

Çekim öncesi hazırlıklarının sürdüğü Sen Ben Lenin, bahtı kara büstün hikâyesini ele alan tek yapım değil. Ahmet Murat Öğüt, Aylin Kuryel, Begüm Özden Fırat, Emre Yeksan'ın yönetmenliğini üstlendiği kısa belgesel Hoşgeldin Lenin, bahsi geçen heykelin hikâyesi etrafında gelişen öyküleri ele almış, Documentarist 9. İstanbul Belgesel Günleri'nden Jüri Özel Ödülü kazanmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.